Corrigeren


Het corrigeren van een tekst is het uitvoeren van een check die zich puur op spelling, interpunctie en grammatica richt. Hierbij kijk ik niet naar de inhoud van de tekst of hoe de zinnen vloeien. Ik zal er dus niet op letten of wat er gezegd wordt, ook daadwerkelijk klopt en logisch klinkt. Het blijft dus helemaal uw tekst in uw woorden. Ik kijk bij het corrigeren van een tekst wel naar de layout: kloppen de witregels en alinea's? 

 

Waarom uw tekst laten corrigeren?

Het is enorm lastig om uw eigen fouten te zien. Dit is zeker het geval wanneer u bijvoorbeeld een scriptie van 10.000 woorden aan het schrijven bent. U wordt blind voor uw eigen taal- en spellingsfouten. Het is zinvol om een paar 'onpartijdige' ogen naar uw tekst te laten kijken, om zo de schoonheidsfoutjes eruit te boenen. Dit kan in het geval van een schoolopdracht makkelijk een heel punt schelen. 

 

Hoe lever ik mijn tekst aan, en wat doe je ermee?

Het liefst ontvang ik uw tekst in een Word-document. In Word kan ik mijn wijzigingen helder bijhouden en op die manier heeft u er zelf ook wat aan. Ik zal uw tekst terugsturen in twee documenten: één bestand met de wijzigingen in de kantlijn en één bestand met de wijzigingen al doorgevoerd. Een 'schoon' document dus, klaar om te gaan. Mocht u geen behoefte hebben aan de onderbouwde wijzigingen, kan ik natuurlijk ook enkel het 'schone' document aanleveren.